Mnohým z nás sa z času na čas zrodí v hlave šialená myšlienka. Nie každý má však odvahu ich zrealizovať. Čo tak spojenie topánky a jedlo?
Tal Spiegel pochádzajúci z Tel Avivu predstavivosti medze nekládol, a tak vznikol unikátny projekt Desserted in Paris. Ide o fotografie dezertov spolu s topánkami, ktoré farebne a materiálovo užasne ladia. Nápad vznikol úplnou náhodou, keď si umelec fotil v Paríží, kde momentálne býva dezert a zistil, že ladí farebne s jeho topánkami. Začal vytvárať podobné fotky a popularita jeho výtvorov rástla. Najmä na sociálnych sieťach. A to až do takého rozmeru, že mu v roku 2017 vyšla kniha. Momentálne má na jeho instagrame vyše 217 000 followerov. Umelca často oslovujú rôzne známe cukrárne a takmer vždy dezert, ktorý fotí vyzerá ako umelecké dielo. Škoda ho zjesť. Keďže má za sebou dlhoročnú prax grafika a aj on sám je cukrár, toto spojenie je pre neho ako šité na mieru.
Vďaka jeho spoluprácam vzniklo mnoho tématicky zameraných projektov, kde fanúšikovia mohli vidieť týždeň iba čokolády ( The ultimate chocolate box week), Eclair week, Týždeň zmrzlín a nanukov (Ice cream special week) ako aj špeciálne sezónne projekty. Na Valentína boli jeho sociálne siete zaplnené týždeň srdiečkami v rámci projektu „The hearts of Valentine‚s special“.
Keďže autor používa výhradne svoje topánky, jeho zbierku viac ako 150 topánok mu môže závidieť nejedna žena.