Jedlo v našom živote je dôležité nielen z hľadiska nasýtenia a výživy, ale aj chuti. Preto by sme ho nemali brať len ako rýchle zaplnenie žalúdka, ale skôr si ho vychutnať a tešiť sa z neho. K tomu môže pomôcť aj zaradenie nových receptov a iného pohľadu na stravovanie. Tu je pár inšpirácií.
Niečo pre najmenších
Prvé príkrmy (Pre zdravé brušká) – Anetta Vaculíková, Eva Blaho, Katarína Ovečková Medveďová
Máte doma bábätko a potrebujete poradiť s prvými príkrmami? V tejto knihe sa popri zaujímavých receptoch dozviete aj rôzne tipy a informácie o stravovaní detí. Zaujme už na prvý pohľad, pretože má pevnú obálku a väzbu, s ktorou sa vám bude dobre pracovať. Vo vnútri nájdete navyše pekné fotky jedál a podarenú celkovú grafiku.
Sezónne recepty z našich potravín
Kuchařka ze Svatojánu: Zdraví z kuchyně – Eva Francová
Vyskúšala som už mnoho receptov od tejto autorky a všetky sa veľmi dobre podarili a boli naozaj chutné. Navyše nie sú vôbec zložité a napriek tomu je v každom niečo, čo ho správne obohatí. Všetky zdravé jedlá v knihe sú z dostupných potravín z našich záhrad, vyživujú naše telo a ulahodia aj chuťovým bunkám.
Zázraky v kuchyni
Výhonky a mikrozelenina (70 prvotřídních superpotravin z vlastní kuchyňské zahrádky se 40 kreativními recepty pro vitalitu a zdraví) – Angelika Fürstler
Táto kniha vás obohatí o nové poznatky o výhonkoch, metódach klíčenia, obsahu prospešných látok a iné zaujímavosti. Čaká vás v nej aj 40 receptov, ktoré vás, minimálne fotografiami, motivujú k ich príprave. Po prečítaní knihy hravo zvládnete vo vašej kuchyni naklíčiť vlastné klíčky a dodáte svojmu telu obrovské množstvo vitamínov a látok, ktoré potrebuje.
Klasika v kuchyni nesmie chýbať
Rok v slovenskej ľudovej kuchyni – Katarína Nádaská
Ak hľadáte recepty ako od babičky, toto bude pre vás to pravé. Kniha upúta už pekným jednoduchým dizajnom a po jej otvorení aj rôznymi zaujímavosťami, ktoré priblíži autorka knihy – etnologička. Obsahuje tradičné slovenské recepty, trochu poupravené pre dnešnú dobu, zoradené podľa ročných období, čiže môžete variť zo sezónnych potravín. Dočítate sa aj o tradičných jedlách a nápojoch v jednotlivých regiónoch.