Raňajky sú základ, to počúvame neustále. Tiež nám často prízvukujú, že jedna káva sa za raňajky nepovažuje. Mnohí z náš si na raňajky v kľude nenájdu čas. Tí šťastnejší, ktorí raňajkujú, väčšinou zvolia klasické raňajky ako pečivo, vajíčka, jogurt alebo musli. Niektorí obľubujú ovocie, džúsy, alebo rožtek s nutellou. Jedli ste však už niekedy na raňajky šalát? Spisovateľka Meredith Dietz raňajkuje šaláty. Nie je to dietologička, nie je to výživový poradca. Meredith Dietz jednoducho rada žije inak a pociťuje z toho viacero benefitov. Tu je zopár dôvodov, prečo šalát ako raňajkové menu stojí za vyskúšanie.
- Šalátom začnete deň veľmi dôrazne. Odlíšite sa od ostatných, doprajete si niečo iné. Ráno namiesto scrollovania sociálnych sietí si prečítajte kapitolu z knihy. Namiesto kávy a pečiva si dajte šalát. Je to zmena, ktorá Vám pripraví pôdu na rozhodnejší a úspešnejší deň.
- Ak dokážete na raňajky zjesť šalát, tak dokážete hocičo! Po konzumácii šalátu na raňajky pocítite pocit úspechu, ktorý Vám vydrží celý deň.
- Doprajete si viac výživy. Pre naše telo nie je ideálne jesť neustále obilniny. Prekvapte telo šalátom a už po pár dňoch ucítite rozdiel. Budete sa cítiť ráno plný energie. Tým, že si dáte zeleninu už na raňajky, tak je to krôčik k tomu, aby ste postupne do svojho jedálnička dostali viac prospešných potravín a menej sacharidov.
- Rozhýbete trávenie. Vláknina, ktorá sa Vám hneď ráno dostane do tela naštartuje Vaše trávenie.
- Experimentovanie s receptami. Šaláty Vás tak skoro nezačnú nudiť. Existuje ich veľké množstvo, rôzne kombinácie rastlín a plodov. Namiešajte si šalát, na ktorý sa ráno budete tešiť.
Náš tip na šalát: Poľný šalát, kukurica, rajčiny, feta syr s kvapkou olivového oleja a kešu orieškami je ideálnym začiatkom dňa. Pri príprave vlastného raňajkového šalátu najprv využite známe suroviny, ktoré máte radi a postupne sa nebojte experimentovať. Výbornou súčasťou šalátov je napríklad jablko, orechy a hrozno. Tiež vajíčka a rôzne druhy syra. Pokiaľ sa neviete vzdať ráno šunky, jednoducho si ju pridajte do šalátu.
Zdroj: lifehacker.com